Alle dieren
 • Alle dieren
 • Gorilla
 • Jaguar
 • Kameleon
 • Neushoorn
 • Octopus
 • Pauw
 • Toekan
 • Uil
 • Vos
 • Wolf

De Nieuwe Lichting

logo 01

Rotterdam heeft altijd vol gezeten met jong en divers talent. Binnen de verschillende scenes die de stad rijk is, zijn ontzettend veel parels te vinden. Die parels zijn helaas niet altijd even zichtbaar en missen vaak de mogelijkheden om zich te ontwikkelen. In 2010 waren we hier al van overtuigd. Met een enthousiaste D.I.Y. instelling en zonder lange termijn plannen richtten we daarom verschillende festivals en andere projecten op.

Vier jaar later zagen we noodzaak om Stichting De Nieuwe Lichting op te richten en als organisatie te gaan professionaliseren. In 2017 oordeelde de gemeente Rotterdam dat onze projecten zo’n belangrijke rol spelen binnen het culturele aanbod in Rotterdam dat wij opgenomen werden in het Cultuurplan. Naast erkenning betekende dit dat wij onze projecten flink konden laten groeien en professionaliseren..

Perron

perron 01

Bakermat van de Rotterdamse clubnacht

Bird

bird 01

Diepgeworteld in de jazz, maar met vertakkingen als soul, funk, hiphop en elektronica is podium, club en restaurant BIRD dé plek voor de culturele alleseter

BIRD verwijst naar de poëtische bijnaam van de Amerikaanse jazzsaxofonist Charlie ‘BIRD’ Parker. BIRD staat dan ook voor jazz, maar ook voor warmte, soul, pizza’s, grootstedelijke rauwheid, funk, hiphop, elektronica, goede wijnen, no-nonsense biertjes, sfeervolle luisterconcerten en uitzinnige partypeople. Have a taste!

Annabel

annabel 01

Welkom in het grootste poppodium van Rotterdam, op een steenworp afstand van Rotterdam Centraal. Je kan hier internationale, toonaangevende acts zien en horen, van hiphop tot pop tot elektronisch. Kom een biertje drinken op het terras of kom gewoon lekker dansen tijdens één van de vele feestjes of festivals.

Anna’s terras is in de winter gesloten. Wanneer de eerste zonnestralen weer schijnen, hoor je van mij wanneer ik weer open ga. Mijn podium is normaal gesproken iedere vrijdag en zaterdag geopend. Doordeweeks kunnen de openingstijden verschillen. Hou hiervoor de maandagenda in de gaten.

Hiphop in je smoel

hijs 01

Hiphop In Je Smoel (HIJS) is in 1999 opgericht door een groep enthousiaste hiphopliefhebbers met als doel verslag te doen van de nationale en internationale hiphopscene. Sindsdien heeft HIJS zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste spelers binnen de Nederlandse hiphop met als basis de website www.hiphopinjesmoel.com. Alle activiteiten van HIJS dienen één doel:

Het stimuleren van de (inter)nationale hiphopcultuur in al haar uitingsvormen.

Korsakov

korsakov music 01

Rotterdam booking agency for underground club artists

Impact

impact 01

Bij Impact ontwikkelen makers hun makerschap, voor en achter de schermen.

Vanuit Rotterdam zuid biedt Impact werk-en presentatieruimte, coaching op maat, produceert nieuw werk en verbindt makers en het werkveld.

Impact wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Rotterdam en Islemunda, podium van Ijselmonde.

NRG

nrg 01

De makers achter Concrete Jungle brengen opnieuw de sound van de UK dance scene naar Rotterdam. Van UK garage en grime tot bass house en bassline. hier zit je goed, Show your NRG!

Music Matters

music matters 01

Music Matters geeft jonge Rotterdammers de tools om hun eigen weg te vinden in de wereld van muziek. We laten jonge Rotterdammers zien wat muziek voor hen kan betekenen – als maker, als speler, als liefhebber en als ondernemer.

Muziek is een effectief instrument om in de emotionele en sociale ontwikkeling van kinderen aspecten als samenwerken, respect en begrip voor elkaar te stimuleren. Voor jongeren is muziek een manier om zich te uiten en te identificeren met anderen.