Alle dieren
 • Alle dieren
 • Gorilla
 • Hyena
 • Jaguar
 • Kameleon
 • Neushoorn
 • Octopus
 • Pauw
 • Toekan
 • Uil
 • Vos
 • Wolf

De Nieuwe Lichting

logo 01

Verbindingen leggen vormt bij Stichting De Nieuwe Lichting de rode draad. Dit doen wij, naast het Eendracht Festival, met projecten als Festival Downtown, De Nieuwe Lichting Pop-Ups en De Nieuwe Lichting Jamsessies, maar bijvoorbeeld ook door de muziek voor festivals als De Rotterdamse Dakendagen en Rotterdam Street Culture Week te programmeren. Onder de noemer HOMEGROWN programmeren we lokale afterconcerten in (soulpodium) BIRD. Bij de Biergarten en de Maaskantine organiseren we een reeks concerten. Daarnaast beheren wij de creatieve broedplaats ‘De Derde’ aan de Delftsestraat en zitten wij in meerdere langdurige coaching trajecten met Rotterdamse makers.

Popunie

popunie logo

Popunie stimuleert, ontwikkelt en promoot popmuziek in Rotterdam met projecten als de Rotterdamse Popweek, Kunstbende Zuid-Holland, Rotterdam Music Awards, Meet The Pro, Popunie Live, Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam, Music Support en Music Export.

V11

v11 logo black

V11 is een prachtig rood lichtschip aangemeerd in het centrum van Rotterdam. Waar u kunt genieten van typisch Britse pubmaaltijden, zelfgebrouwen bier en livemuziek. Deze unieke locatie is ook te huur voor privé-evenementen zoals bruiloften en zakelijke bijeenkomsten.

Lichtschip 11 is de originele naam van dit Britse lichtschip uit 1951, dat nu is aangemeerd in het hart van Rotterdam.

CLOUDHEAD

cloudhead profiel facebook

Cloudhead is opgericht door DIY idealist Xander van Dijck in het einde van 2012.

Met het oog op de gevestigde orde en nieuw talent zet Xander van Dijck een platform op voor een breed scala aan artiesten. Wij vinden dat talent in Rotterdam onuitputtelijk is en dat samenbrengen versterken betekend. Wij zijn de nieuwe generatie en moeten opstaan om te laten zien waar wij goed in zijn, we kunnen dit niet alleen! Het bij elkaar brengen van talentvolle artiesten “in verschillende facetten” is volgens Xander van Dijck een manier om elkaar te versterken.

Baroeg

baroeg

De stichting poppodium Baroeg, voorheen de stichting Open Jongeren Centrum Baroeg, speelt al jaren een belangrijke rol in de culturele sector van Rotterdam. Vanaf 1993 is Baroeg actief met het versterken en verbreden van haar podium-functie en in januari 2009 is de organisatie formeel omgezet naar de ‘stichting Poppodium Baroeg’.

De programmering van het podium richt zich voornamelijk op harde alternatieve muziek, met stijlen als rock, metal, hardcore, punk, psychobilly, electro en industrial.

Roodkapje

roodkapje logo

Roodkapje is the communal living-room, project space & underground laboratory for art, music & food.

Music Matters

music matters 01

Music Matters geeft jonge Rotterdammers de tools om hun eigen weg te vinden in de wereld van muziek. We laten jonge Rotterdammers zien wat muziek voor hen kan betekenen – als maker, als speler, als liefhebber en als ondernemer. Muziek is een effectief instrument om in de emotionele en sociale ontwikkeling van kinderen aspecten als samenwerken, respect en begrip voor elkaar te stimuleren. Voor jongeren is muziek een manier om zich te uiten en te identificeren met anderen.

Amapiano

amapiano 01

Amapiano, the word being used to describe what’s currently South Africa’s fastest-growing electronic-music movement. Emerging around the townships of Pretoria in 2016, Amapiano is a medley of deep house, jazz, kwaito and lounge music with distinct synths, airy pads, wide basslines and percussions from another local subgenre of house called Bacardi. The name was selected to reflect the melodious piano keyboards that underlie fast-pace Gqom beats. It is a combination of the Zulu plural article “ama” and the English noun “piano”.

Arp Frique

asset 3@4x

Arp Frique is het alter ego van de Rotterdamse multi-instrumentalist Niels Nieuborg, waarmee hij uiting geeft aan zijn liefde voor de muziek uit Suriname, Kaap Verdië, Ghana, Nigeria en Jamaica.