Steef Offerhaus
wolf
gorilla
jaguar
kameleon
neushoorn
octo
pauw
toekan
uil
vos
Pauw
Speeltijd

17:00-23:00

Slash Gallery

Ik ben opgegroeid rond de skatebaan waar ik al vroeg in aanraking kwam met hiphop, graffiti en skate cultuur. Deze invloeden hebben mij altijd geïnspireerd en waren bepalend voor mijn latere carrière. Rond de skatebaan leerde ik veel mensen kennen met verschillende ideeën en wereldbeelden. Ik merkte hier dat ik niet de enige was die anders in het leven stond dat wat de norm leek te zijn. 

Waar ik binnenshuis, op school en later op werk en mijn opleiding duidelijke richtlijnen opgelegd kreeg (hoe gedraag je je, wat is belangrijk in het leven, wat hoor je te ambiëren etc.) leek deze ogenschijnlijk voorgekauwde visie minder aanwezig bij de bezoekers van de skatebaan. Daar kon ik mijn eigen ideeën ontwikkelen en delen en werd ik beoordeeld om wie was, en niet om hoe goed ik mee kon draaien in het systeem. Ondanks verscheidene meningsverschillen hoefde ik mij niet te conformeren aan de standaard, en werd ik niet afgewezen voor het hebben van een eigen – vaak andere – mening. 

Deze onvoorwaardelijke erkenning heeft ervoor gezorgd dat ik mij altijd aangetrokken heb gevoeld tot vrijplaatsen zoals de skatebaan en de mensen die leken te leven op het randje van de maatschappij. De cultuur die deze mensen met zich meebrachten is tot op de dag van vandaag mijn inspiratie, en zij mijn doelgroep. Deze omgeving was de petrischaal waarop ik mijn persoonlijke, creatieve en professionele visie ontwikkelde. In al mijn werk staan deze mensen, hun cultuur en mentaliteit centraal.

Meer van de Pauw
steef offerhaus portrait
Social Media
Social Media