Ruwhel & De Bigi Blues Band
wolf
gorilla
jaguar
kameleon
neushoorn
octo
pauw
toekan
uil
vos
Kameleon
Speeltijd

19:30-20:00

Eendrachtsplein

RUWHEL & DE BIGI BLUES BAND

Stap in de wereld van de Rotterdam Blues.

Ruwhel en zijn Bigi Blues Band nemen je mee op een door Caribische hiphop doordrongen blues reis.

De geboren Bonairiaan Ruwhel Emers groeide op in Rotterdam. Dat de kaarten die hem toebedeeld zijn niet persee de makkelijkste zijn om het spel mee te winnen liet hij al horen in het hyper-persoonlijke theaterstuk ‘Zondes van een kind’. Ook als onderdeel van de succesvolle rapformatie Wat Wat Is slaagde hij er in volledige crowds te laten moshen terwijl hij ondertussen de diepgang nooit schuwde.

Bij een liveshow van Ruwhel en de Bigi Blues Band waan je je in een rokerig ’50s bluescafé, ergens in het Caraibisch gebied. De soulvolle band, de verleidelijke zangeres, maar vooral de entertainende frontman trekken je voor even uit je eigen realiteit. Ruwhel bewijst dat zware, eerlijke verhalen en feesten prima samen kunnen gaan. Én dat blues een véél breder genre is dan wel eens gedacht wordt. Het is een state of mind; een gevoel. Je kan er bovendien héél lekker op dansen. De entertainer pur-sang verliest geen seconde het contact met het publiek. Charismatisch beweegt hij over het podium en dirigeert hij onderwijl zijn voltallige band.

In 2022 focuste de band zich vooral op de hometown Rotterdam. Ze speelden zich zeer succesvol in de kijker met optredens op festivals als Rotterdam Unlimited, Get Loose en Eendracht Festival. Tussendoor wonnen ze de Grote Prijs van Rotterdam. Ook maakte Ruwhel impact met zijn eigen talentontwikkelingsplatform Levels.

Met een ijzersterke fundering in Rotterdam, staat 2023 in het teken van de verovering van de rest van Nederland. Onlangs tekenden ze bij On Track Agency. Samen met de vrienden van De Likt braken ze onlangs Doornroosje af, in maart speelt de band op Grasnapolsky en komende zomer zal de Rotterdam Blues door het hele land razen.

Eind 2023 brengen Ruwhel en de Bigi Blues Band hun eerste album uit. Rond die tijd zal ook de theatervoorstelling waar momenteel onder begeleiding van Productiehuis Flow en met ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten aan gewerkt wordt het licht zien.

Video
Play Video
Meer van de Kameleon
image processing20230309 2 nu9k0y
Social Media
Social Media