Daniel Nolet
wolf
gorilla
jaguar
kameleon
neushoorn
octo
pauw
toekan
uil
vos
Kameleon
Speeltijd

16:00-16:30

Eendrachtsplein

Singer-songwriter Daniël Nolet combineert zijn talent voor sterke melodieën met verrassende tekstuele invalshoeken. Daarbij gaat hij beladen onderwerpen als verlies, menselijke relaties en maatschappelijke vraagstukken niet uit de weg. Niets is vaak wat het lijkt: het opzwepende, uptempo ‘Hannah’ gaat bijvoorbeeld over de zelfmoord van een vriendin, terwijl het meer mellow ‘You’ gebroken liefde verkent door de lens van een schilderij.

Nolet schreef als tiener zijn eerste liedje op de gitaar van zijn zus. Hij ging studeren aan het conservatorium van Rotterdam, waar hij zijn huidige bandleden ontmoette. Nolet’s eerste single, de vlinders-in-de-buik anthem ‘Go Back’, wordt meteen goed ontvangen door dj’s als Stefan Stasse, Giel Beelen en Leo Blokhuis (het nummer stond 6 weken in de ‘Verrukkelijke 15’ van laatstgenoemde). In 2022 wint Nolet de Grote Prijs van Rotterdam en de titel ‘De Belofte van Rotterdam’.

Nu kondigt Nolet zijn eerste EP Carry On aan – uit 14 april – waarin het thema verlies een krachtige rode draad vormt. Op elk liedje verkent hij een nieuw aspect of stadium binnen het omgaan met verlies. “Ik ben op deze EP nog heel erg aan het experimenteren met vormen, invalshoeken en producties. Deze liedjes lopen qua stijl uiteen, maar qua thema liggen ze juist heel erg in elkaars verlengde.”

Video
Play Video
Meer van de Kameleon
dsc09942
Music
Social Media
Music
Social Media