Een muzikale samenwerking tussen zangeres Roxane Clijsen en producer & muzikant Bram Schouw. De twee hebben elkaar leren kennen in het theater, waar ze samen muzikale theatervoorstellingen maakten. Dat smaakte naar meer en de behoefte ontstond om samen verder te bouwen aan een muzikale performance. De twee gingers doken de studio in en Rubah was geboren.

Rubah: ‘vos’ in het Indonesisch. Beide hebben daar hun roots liggen en hun rode haarkleur doet denken aan de vos. De vos is altijd op jacht. In dit geval, op jacht naar een nieuwe sound. De teksten en melodieën van Roxane ingepakt door geluiden van Bram. Ze maken gebruik van vocal –loops, drumcomputers, synthesizer maar ook andere materialen worden ingezet voor hun sound. Electronische beats, rauwe soms donkere sound samen met soulvolle, melodieuze zangpartijen maken het geheel intens. Triphop meets soul, en ergens daar tussen in.

Rubah sluipt tussen de lijnen van theater en concert door. Een act waar je niet omheen kunt en de aandacht opeist. Niet te grijpen maar boeiend tot de laatste seconde.